Do góry

Przekąski Przepis na:

Roladki z ciasta francuskiego Ewki na każdą okazję-Prosty przepis!

Roladki z ciasta francuskiego Ewki na każdą okazję-Prosty przepis!

Autor:

Przepisów i artykułów: 166 Ocena: 1562

Dodano:

Odsłon: 33134

Dzisiaj zamiast makaronu i mięsa w mojej kuchni włoskiej zrobiłam roladki z serem pleśniowym ,boczkiem wędzonym i cukinią.Podałam do tego czysty barszcz czerwony i obiad gotowy. Takie roladki możesz podać na każdą okazje,czyli imieniny, urodziny,spotkanie rodzinne czy tak po prostu na przekaskę popołudniową dla calej rodziny.

Składniki

  • ciasto francuskie 2 op
  • serk topiony w plasterkach 1 op
  • serek pleśniowy 100 g
  • boczek wędzony w plasterkach 2 op
  • cukinia 1/2
  • jajko 1
  • mleko 1 łyżka
  • mak niebieski 1 łyżka
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Roladki z ciasta francuskiego Ewki na każdą okazję-Prosty przepis!

Przygotowanie

  1. Piekarnik nastawić na 200 stopni funkcja góra,dół .Na rozwinięte ciasto położyć najpierw serek w plasterkach tak nierównomiernie, następnie pokruszyć trochę sera pleśniowego na to kładziemy plasteki boczku wędzonego, ja plasteki po prostu przekroiłam na pół na na koniec utarą cukinię. Cukini dajemy trochę, gdyż druga częsć idzie na drugie ciasto francuskie.

  2. Jajko rozbić widelcem z 1 łyżką mleka.Ciasto francuskie zrolowąć w rulonik i skleić boki. Ciasto pokroic w miniejsze kawłki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem.

  3. Pokorojone ciasto posmarować jajkiem i posypać makiem.

  4. Wstawić do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni funkcja góra,dół na środkowej półce przez 25 minut.
    Pamiętaj każdy piekarnik inaczej piecze więc kontroluj roladki. Po 20 minuitach sprawdż czy są upieczone.

  5. I oto gotowe roladki .Bardzo smakuja gorące z czerwonym barszczem ,ale i z bailym barszczem ,też będą smaczne.Takie roladki możemy zaserwować jako przekaskę.Na inne przekaski zapraszam serdecznie na moj kanał na Youtube. Mangiare u Ewki.


    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń