Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z naleśników z łososiem to smaczna i efektowna przekąska, która sprawdzi się na specjalne okazje. Połączenie puszystych naleśników z kremowym wnętrzem z wyrazistym w smaku łososiem, sprawi, że będzie to wyjątkowa przekąska, którą Twoi goście zapamiętają na długo. Do tej przekąski potrzebować będziesz zaledwie kilku składników i robi się ją tak szybko, jak znikają z talerzyków.
patelnia, deska, nóż do krojenia
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7627
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 68
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258157
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7627
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 68
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258157
Składniki
Przygotuj ciasto na naleśniki w większej misce. Do miski wsyp przesianą mąkę, niepełną szklankę mleka, wodę gazowaną, jajko i szczyptę soli. Miksuj aż powstanie gładka konsystencja ciasta.
Na rozgrzanej patelni dodaj łyżkę oleju i rozprowadź po powierzchni. Wylej na patelnię nie za dużą ilość naleśnikowego ciasta i smaż z obu stron do zrumienienia. Naleśniki nie mogą być za grube, ale za cienkie z kolei będą się źle formować w roladki.
Po ostygnięciu naleśników wysmaruj cały naleśnik serkiem.
Pokrój zielony ogórek w podłużne plastry lub słupki.
Nie smaruj od razu wszystkich naleśników. Sprawdź, jak wyjdzie pierwszy i w razie czego dodasz więcej składników do środka. Na środku naleśnika poukładaj ogórek, a następnie plastry lub kawałki łososia. Dopraw świeżo mielonym pieprzem.
Zroluj naleśniki. Brzegi naleśników odetnij, aby miały ładny kształt. Naleśnika przekrój na pół i następnie odkrój około 4 cm kawałki roladek.
Gotowe roladki poukładaj pionowo i posyp posiekanym koperkiem.