Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem pewna, że Wam posmakuje.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 756
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 756
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Ponieważ mięso, musztarda i żurawina, mają bardzo intensywne smaki nie dodałam, ani soli ani pieprzu, nie sądze aby komuś brakowało tych przypraw, ale jeśli lubicie bardziej słone potrawy, można tuż przed zwinięciem ich w rulonik, lekko je posolić. Pieczeń pokroić na cieniutkie plasterki. Cebulę pokroić w cieniutkie piórka. Musztardę wymieszać z oliwą. Musztarda Dijon jest dość ostra w smaku, dlatego jeśli lubicie łagodniejszą wersję, można użyć delikatniejszej w smaku, a zamiast rukoli zwykłą sałatę masłową. Ja użyłam Dijon i rukoli bo bardzo smakuje mi to połączenie, dodaje sił i energii, którj w okolicach popołudnia zaczyna mi brakować. Na arkusz alg, nakładamy po kolei pokrojoną pieczeń, smarujemy sosem z musztardy i wkładamy dodatki: rukolę, cebulę i na wierzch suszoną żurawinę. Zwijamy arkusz jak na roladę lub suhi i kroimy na 2 cm kawałki.
Ważne jest to, aby nadzienie rozłożyć równomiernie na całej szerokości arkusza, ponieważ jeśli środek zapełnimy mocniej, a tuż przy brzegach włożymy mniej tych pyszności to pierwsze kawałki będą się kruszyć i będą prawie puste w środku. Smaczengo:)