Do góry

Przekąski Przepis na:

Roladki Z Pieczoną Wołowiną I Sosem Dijon

Roladki Z Pieczoną Wołowiną I Sosem Dijon

Autor:

Przepisów i artykułów: 149 Ocena: 2035

Dodano:

Odsłon: 667

Jestem pewna, że Wam posmakuje.

Składniki

  • 2 arkusze alg (takich jak do suhi)
  • kawałków pieczeni wołowej (ja upiekłam k6 kawałków pieczeni wołowej (ja upiekłam kawał mięsa, ale możecie wykorzystać kupną węd
  • 1 średnia czerwona cebula
  • 1 spora garść świeżej rukoli lub inne sałaty
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ponieważ mięso, musztarda i żurawina, mają bardzo intensywne smaki nie dodałam, ani soli ani pieprzu, nie sądze aby komuś brakowało tych przypraw, ale jeśli lubicie bardziej słone potrawy, można tuż przed zwinięciem ich w rulonik, lekko je posolić.

    Pieczeń pokroić na cieniutkie plasterki.

    Cebulę pokroić w cieniutkie piórka. Musztardę wymieszać z oliwą. Musztarda Dijon jest dość ostra w smaku, dlatego jeśli lubicie łagodniejszą wersję, można użyć delikatniejszej w smaku, a zamiast rukoli zwykłą sałatę masłową. Ja użyłam Dijon i rukoli bo bardzo smakuje mi to połączenie, dodaje sił i energii, którj w okolicach popołudnia zaczyna mi brakować.
    Na arkusz alg, nakładamy po kolei pokrojoną pieczeń, smarujemy sosem z musztardy i wkładamy dodatki: rukolę, cebulę i na wierzch suszoną żurawinę.

    Zwijamy arkusz jak na roladę lub suhi i kroimy na 2 cm kawałki.

  2. Ważne jest to, aby nadzienie rozłożyć równomiernie na całej szerokości arkusza, ponieważ jeśli środek zapełnimy mocniej, a tuż przy brzegach włożymy mniej tych pyszności to pierwsze kawałki będą się kruszyć i będą prawie puste w środku.

    Smaczengo:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń