Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem pewna, że Wam posmakuje.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Ponieważ mięso, musztarda i żurawina, mają bardzo intensywne smaki nie dodałam, ani soli ani pieprzu, nie sądze aby komuś brakowało tych przypraw, ale jeśli lubicie bardziej słone potrawy, można tuż przed zwinięciem ich w rulonik, lekko je posolić. Pieczeń pokroić na cieniutkie plasterki. Cebulę pokroić w cieniutkie piórka. Musztardę wymieszać z oliwą. Musztarda Dijon jest dość ostra w smaku, dlatego jeśli lubicie łagodniejszą wersję, można użyć delikatniejszej w smaku, a zamiast rukoli zwykłą sałatę masłową. Ja użyłam Dijon i rukoli bo bardzo smakuje mi to połączenie, dodaje sił i energii, którj w okolicach popołudnia zaczyna mi brakować. Na arkusz alg, nakładamy po kolei pokrojoną pieczeń, smarujemy sosem z musztardy i wkładamy dodatki: rukolę, cebulę i na wierzch suszoną żurawinę. Zwijamy arkusz jak na roladę lub suhi i kroimy na 2 cm kawałki.
Ważne jest to, aby nadzienie rozłożyć równomiernie na całej szerokości arkusza, ponieważ jeśli środek zapełnimy mocniej, a tuż przy brzegach włożymy mniej tych pyszności to pierwsze kawałki będą się kruszyć i będą prawie puste w środku. Smaczengo:)