Do góry

Przekąski Przepis na:

Roladki z sera wędzonego

Roladki z sera wędzonego

Autor:

Przepisów i artykułów: 352 Ocena: 4784

Dodano:

Odsłon: 1222

przekąska na ząb

Składniki

  • ser wędzony 10 plastrów
  • konfitura z żurawiny 1 słoik
  • rukola garść
  • serek Almette z ziołami
  • słonecznik
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. 5 plastrów sera posmarować serkiem, posypać uprażonym na suchej patelni i wystudzonym słonecznikiem, zwinąć roladkę, przekroić na pół, spiąć wykałaczkami,
    2. na 5 plastrach sera położyć po łyżeczce żurawiny, rozsmarować, posypać kilkoma listkami rukoli, zwinąć, przekroić na pół, spiąć wykałaczkami,
    do przekrojenia nadają się tylko duże plastry sera,
    ja dołożyłam dodatkowo kilka trójkątów miękkiego sera pleśniowego,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń