Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe roladki z szynki. Przygotujecie je zaledwie z 3 składników. Są bardzo proste do wykonania i zawsze szybko znikają z talerza. Sprawdzą się w roli imprezowej przekąski. Możecie zaserwować je również na śniadanie lub kolację.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 77
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2509
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 574
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 895
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 77
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2509
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 574
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 895
Składniki
Ser ścieramy na tarce na średnich oczkach.
Starty ser łączymy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek. Farsz do roladek mieszamy.
Na środek każdego plasterka szynki nakładamy pasek farszu. Szynkę z farszem zwijamy w rulon.
Roladki z szynki podajemy od razu po przygotowaniu. Jeśli roladki będą się rozwijać, możemy je spiąć wykałaczką.