Do góry

Przekąski Przepis na:

Rollsy wegetariańskie z jogurtowym dressingiem z ziołami

Rollsy wegetariańskie z jogurtowym dressingiem z ziołami

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 493

Dodano:

Odsłon: 9111

Idealna propozycja na przystawkę lub przekąskę. Warzywa z serem brie w papierze ryżowym. Idealnym dopełnieniem jest dressing jogurtowy z ziołami Folwark.

Składniki

  • papier ryżowy – 10 szt.
  • sałata – 1 duża szt.
  • awokado – 1 szt.
  • ogórek świeży – 1 szt.
  • ser brie – 1 opakowanie (200 g)
  • woda (mocno schłodzona)
  • sezam czarny – do posypania
  • dressing jogurtowy z ziołami Folwark
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Sałatę umyć osuszyć, odciąć grube końce. Obranego ogórka, awokado, ser brie pokroić w słupki.

  2. W schłodzonej wodzie przez około 10-12 sekund namoczyć papier ryżowy.

  3. Na papierze ułożyć sałatę, na brzegu pasek awokado, sera i ogórka. Polać dressingiem jogurtowym z ziołami i ścisło zawinąć.

  4. Przekroić ostrym nożem na pół. Posypać sezamem.

  5. Podawać schłodzone.


    ****************************

    Trzymając w lodówce najlepiej przykryć rollsy folią spożywczą, żeby nie wyschły.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

http://www.gotujzfolwarkiem.pl/2016/09/rollsy-wegetarianskie-z-jogurtowym.html

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń