Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na przepyszne ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i pistacjami, jak zwykle prosto, szybko i smacznie. Doskonały pomysł na kolację lub przekąskę na imprezę.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2415
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2524
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 498
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1339
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2415
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2524
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 498
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1339
Składniki
Rozgrzać tłuszcz na patelni. Wrzucić szpinak i chwilę smażyć aż zmniejszy objętość. Dorzucić rozkruszoną fetę, rozdrobnione w moździerzu orzeszki oraz przeciśnięty czosnek. Wszystko mieszać i na koniec delikatnie doprawić solą i pieprzem. Pamiętajcie, że feta i pistacje są słone, więc soli dodać śladowe ilości. Farsz wystudzić. Ciasto rozwinąć i delikatnie rozwałkować. Rozsmarować farsz i zwinąć wzdłuż dłuższego boku. Pokroić na kawałki ok. 2 cm i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Można posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec w 220 stopniach przez ok. 15-20 minut do zrumienienia. Gotowe, polecam, bo są naprawdę pyszne. SMACZNEGO!!!