Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na przepyszne ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i pistacjami, jak zwykle prosto, szybko i smacznie. Doskonały pomysł na kolację lub przekąskę na imprezę.
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 25960
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 59
Wyborna sałatka do grilla.
Odsłon: 99
Nim sznycle trafiły pod przysłowiowe strzechy i przybrały postać swojskich sc...
Odsłon: 3664
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 385
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 25960
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 59
Wyborna sałatka do grilla.
Odsłon: 99
Nim sznycle trafiły pod przysłowiowe strzechy i przybrały postać swojskich sc...
Odsłon: 3664
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 385
Składniki
Rozgrzać tłuszcz na patelni. Wrzucić szpinak i chwilę smażyć aż zmniejszy objętość. Dorzucić rozkruszoną fetę, rozdrobnione w moździerzu orzeszki oraz przeciśnięty czosnek. Wszystko mieszać i na koniec delikatnie doprawić solą i pieprzem. Pamiętajcie, że feta i pistacje są słone, więc soli dodać śladowe ilości. Farsz wystudzić. Ciasto rozwinąć i delikatnie rozwałkować. Rozsmarować farsz i zwinąć wzdłuż dłuższego boku. Pokroić na kawałki ok. 2 cm i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Można posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec w 220 stopniach przez ok. 15-20 minut do zrumienienia. Gotowe, polecam, bo są naprawdę pyszne. SMACZNEGO!!!