Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już jako dzieciak mogłem ominąć słodki tort na stole ale rolmopsa nigdy :)
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1341
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1798
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 268
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 593
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1341
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1798
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 268
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 593
Składniki
Wodę z octem i wszystkimi przyprawami musimy zagotować. Zalewę należy ostudzić.
W tym czasie smarujemy filety śledziowe musztardą. Układamy na każdym podłużny pasek ogórka kiszonego, papryki czerwonej. Zawijamy filet w charakterystyczny dla rolmopsów rulon i wkładamy do słoika spięty wykałaczką.
Do słoika należy jeszcze wkroić posiekaną w piórka lub talarki cebulę i zalewamy wszystko marynatą. Zamknięty słoik potrzebuje około 3 dni by rolmopsy w nim dojrzały do zjedzenia. Pod wpisem znajdziecie link do naszego bloga gdzie przygotowaliśmy zestawienie świątecznych potraw.