Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już jako dzieciak mogłem ominąć słodki tort na stole ale rolmopsa nigdy :)
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2874
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 244
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 114
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2874
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 244
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 114
Składniki
Wodę z octem i wszystkimi przyprawami musimy zagotować. Zalewę należy ostudzić.
W tym czasie smarujemy filety śledziowe musztardą. Układamy na każdym podłużny pasek ogórka kiszonego, papryki czerwonej. Zawijamy filet w charakterystyczny dla rolmopsów rulon i wkładamy do słoika spięty wykałaczką.
Do słoika należy jeszcze wkroić posiekaną w piórka lub talarki cebulę i zalewamy wszystko marynatą. Zamknięty słoik potrzebuje około 3 dni by rolmopsy w nim dojrzały do zjedzenia. Pod wpisem znajdziecie link do naszego bloga gdzie przygotowaliśmy zestawienie świątecznych potraw.