Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już jako dzieciak mogłem ominąć słodki tort na stole ale rolmopsa nigdy :)
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 243
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 275
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 165
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 132
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 2323
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 243
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 275
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 165
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 132
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 2323
Składniki
Wodę z octem i wszystkimi przyprawami musimy zagotować. Zalewę należy ostudzić.
W tym czasie smarujemy filety śledziowe musztardą. Układamy na każdym podłużny pasek ogórka kiszonego, papryki czerwonej. Zawijamy filet w charakterystyczny dla rolmopsów rulon i wkładamy do słoika spięty wykałaczką.
Do słoika należy jeszcze wkroić posiekaną w piórka lub talarki cebulę i zalewamy wszystko marynatą. Zamknięty słoik potrzebuje około 3 dni by rolmopsy w nim dojrzały do zjedzenia. Pod wpisem znajdziecie link do naszego bloga gdzie przygotowaliśmy zestawienie świątecznych potraw.