Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny i rozgrzwający. Idealny na niedzielny obiad.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11893
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16236
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5182
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11893
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16236
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5182
Składniki
kurę umyć, zalać 4 litrami wody, dać 2 łyżeczki soli, zagotować , pogotować ok 15 min i odszumować
cebulę "opalić" nad gazem aż będzie lekko zwęglona :p
pozostałe jarzyny obrać i opłukać dodać do gotującej się kury
następnie wrzucić ziele ang, liść, nać pietruszki, dodać łyżeczkę cukru i cynamon
to wszytko gotować na wolnym ogniu min. 2 godziny
po ok 2 godzinach doprawić pieprzem ,solą czy vegetą dodać ząbek czosnku i jeszce pogotować ok pół godziny, generalnie rosół ten najlepszy smak zyskuje po długim gotowaniu można nawet 3 godziny gotować, wykładać na talerz, podawać z makaronem posypać pietruszką:)