Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny i rozgrzwający. Idealny na niedzielny obiad.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99093
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 281
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5108
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13747
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5914
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99093
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 281
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5108
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13747
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5914
Składniki
kurę umyć, zalać 4 litrami wody, dać 2 łyżeczki soli, zagotować , pogotować ok 15 min i odszumować
cebulę "opalić" nad gazem aż będzie lekko zwęglona :p
pozostałe jarzyny obrać i opłukać dodać do gotującej się kury
następnie wrzucić ziele ang, liść, nać pietruszki, dodać łyżeczkę cukru i cynamon
to wszytko gotować na wolnym ogniu min. 2 godziny
po ok 2 godzinach doprawić pieprzem ,solą czy vegetą dodać ząbek czosnku i jeszce pogotować ok pół godziny, generalnie rosół ten najlepszy smak zyskuje po długim gotowaniu można nawet 3 godziny gotować, wykładać na talerz, podawać z makaronem posypać pietruszką:)