Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny i rozgrzwający. Idealny na niedzielny obiad.
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 103
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 475
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 187
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 103
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 475
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 187
Składniki
kurę umyć, zalać 4 litrami wody, dać 2 łyżeczki soli, zagotować , pogotować ok 15 min i odszumować
cebulę "opalić" nad gazem aż będzie lekko zwęglona :p
pozostałe jarzyny obrać i opłukać dodać do gotującej się kury
następnie wrzucić ziele ang, liść, nać pietruszki, dodać łyżeczkę cukru i cynamon
to wszytko gotować na wolnym ogniu min. 2 godziny
po ok 2 godzinach doprawić pieprzem ,solą czy vegetą dodać ząbek czosnku i jeszce pogotować ok pół godziny, generalnie rosół ten najlepszy smak zyskuje po długim gotowaniu można nawet 3 godziny gotować, wykładać na talerz, podawać z makaronem posypać pietruszką:)