Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne bliny z Łososiem. Polecam!!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 334
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11132
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3765
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1293
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 334
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11132
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3765
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1293
Składniki
PRZYGOTOWANIE: Drożdże rozprowadzić w 2 filiżankach letniej wody wymieszanej z filiżanką mleka. Połączyć z 10 dag mąki i odstawić do wyrośnięcia. 2. Żółtka oddzielić od białek, wymieszać z resztą mleka, masłem, cukrem i solą. Połączyć z wyrośniętym rozczynem, dosypać resztę mąki, wyrobić ciasto. Połączyć z pianą z białek (ciasto powinno mieć konsystencję śmietany). Ponownie odstawić na 45 minut. 3. Na patelni rozgrzać olej. Nabierać po łyżce ciasta i wlewać na olej. Smażyć cienkie, placuszki z obu stron na złoty kolor. 4. Gotowe bliny przybrać plasterkami łososia, śmietaną i kawiorem. Można też maczać je w roztopionym maśle lub w samej śmietanie. Czas przygotowania: 45 minut 1 porcja: 679 kcal