Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne bliny z Łososiem. Polecam!!
PRZYGOTOWANIE: Drożdże rozprowadzić w 2 filiżankach letniej wody wymieszanej z filiżanką mleka. Połączyć z 10 dag mąki i odstawić do wyrośnięcia. 2. Żółtka oddzielić od białek, wymieszać z resztą mleka, masłem, cukrem i solą. Połączyć z wyrośniętym rozczynem, dosypać resztę mąki, wyrobić ciasto. Połączyć z pianą z białek (ciasto powinno mieć konsystencję śmietany). Ponownie odstawić na 45 minut. 3. Na patelni rozgrzać olej. Nabierać po łyżce ciasta i wlewać na olej. Smażyć cienkie, placuszki z obu stron na złoty kolor. 4. Gotowe bliny przybrać plasterkami łososia, śmietaną i kawiorem. Można też maczać je w roztopionym maśle lub w samej śmietanie. Czas przygotowania: 45 minut 1 porcja: 679 kcal
Ciasto kryzysowe, potrzebne tylko 1 jajko. Wystarczy zmiksować wszystkie skła...
Odsłon: 32
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 44
Moja wersja zdrowego napoju izotonicznego. Idealny na upały, świetnie smakuje...
Odsłon: 42
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1658
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 411
Ciasto kryzysowe, potrzebne tylko 1 jajko. Wystarczy zmiksować wszystkie skła...
Odsłon: 32
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 44
Moja wersja zdrowego napoju izotonicznego. Idealny na upały, świetnie smakuje...
Odsłon: 42
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1658
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 411
Składniki
PRZYGOTOWANIE: Drożdże rozprowadzić w 2 filiżankach letniej wody wymieszanej z filiżanką mleka. Połączyć z 10 dag mąki i odstawić do wyrośnięcia. 2. Żółtka oddzielić od białek, wymieszać z resztą mleka, masłem, cukrem i solą. Połączyć z wyrośniętym rozczynem, dosypać resztę mąki, wyrobić ciasto. Połączyć z pianą z białek (ciasto powinno mieć konsystencję śmietany). Ponownie odstawić na 45 minut. 3. Na patelni rozgrzać olej. Nabierać po łyżce ciasta i wlewać na olej. Smażyć cienkie, placuszki z obu stron na złoty kolor. 4. Gotowe bliny przybrać plasterkami łososia, śmietaną i kawiorem. Można też maczać je w roztopionym maśle lub w samej śmietanie. Czas przygotowania: 45 minut 1 porcja: 679 kcal
Przepisy Przekąski
Przekąski
Dietetyczne placuszki bez cukru
Przekąski
Bułeczki z ciasta francuskiego z borówkami.
Przekąski
Smażone kwiaty z cukinii
Przekąski
Utopence - czeska przekąska do piwa
Dietetyczne placuszki bez cukru
Przepyszne i slodziutkie placuszki bez cukru
Odsłon: 7
Bułeczki z ciasta francuskiego z borówkami.
Ostatnio naszła mnie ochota na coś słodkiego z owocami. Pod ręką miałem ciast...
Odsłon: 112