Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawał trwa a nam ciągle brakuje pomysłów na przekąski, mam coś dla Was. Ciasto drożdżowe zawijane z farszem, ułożone w rozetę. Podane z ketchupem lub ulubionym sosem.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 861
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2736
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3183
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 861
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2736
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3183
Składniki
1. Mąkę , sól, cukier wsypuję do miski, wlewam oliwę, wodę rozrobioną z drożdżami i wyrabiam ciasto. Ciasto odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto wykładam na blat oprószony mąką i foremką 8 cm wycinam kółka.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanej oliwie. Do warzyw dodaję bardzo drobno pokrojoną szynkę, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. Studzę i łączę z żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. 3. Na każdy kawałek ciasta nakładam po łyżce nadzienia, pozostawiając 3 mm marginesu. Krążki składam na pół, następnie łączę końce, układam w formie do tarty, zaczynając od brzegów formy. 4. Żółtka z 2 łyżkami mleka roztrzepuję i za pomocą pędzelka smaruję rozetę. 5. Rozetę piekę w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
6. Gotowe, podaję z ketchupem. 7. Smacznego.