Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewkowa paćka. Pyszna. Zdrowa. Poprawiająca nastrój /chili -hura!/. I koloryt skóry - jak się wybiorę na słoneczny spacer /niech żyje karoten!/.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118065
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8401
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3114
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2126
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1539
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118065
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8401
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3114
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2126
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1539
Składniki
Rodzynki zalewam wrzątkiem i odstawiam na bok. Marchew gotuję ze szczyptą soli i anyżem. Do miękkości. Odcedzam i kroję na mniejsze kawałki. Wrzucam do misy blendera. Awokado obieram i kroję na mniejsze części. Dodaję do marchwi. Zalewam mlekiem sojowym i miodem. Dodaję przyprawy. Miksuję wszystko na gładką masę. Przekładam do garnka i podgrzewam. Dodaję rodzynki i mieszam z masą. Gdy marchew się podgrzeje /miałam ochotę na gorącą/, przekładam do miski. Posypuję pestkami dyni, ścieram odrobinę gałki muszkatołowej.