Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewkowa paćka. Pyszna. Zdrowa. Poprawiająca nastrój /chili -hura!/. I koloryt skóry - jak się wybiorę na słoneczny spacer /niech żyje karoten!/.
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 122
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 51
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10532
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 120
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 86
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 172
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 122
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 51
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10532
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 120
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 86
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 172
Składniki
Rodzynki zalewam wrzątkiem i odstawiam na bok. Marchew gotuję ze szczyptą soli i anyżem. Do miękkości. Odcedzam i kroję na mniejsze kawałki. Wrzucam do misy blendera. Awokado obieram i kroję na mniejsze części. Dodaję do marchwi. Zalewam mlekiem sojowym i miodem. Dodaję przyprawy. Miksuję wszystko na gładką masę. Przekładam do garnka i podgrzewam. Dodaję rodzynki i mieszam z masą. Gdy marchew się podgrzeje /miałam ochotę na gorącą/, przekładam do miski. Posypuję pestkami dyni, ścieram odrobinę gałki muszkatołowej.