Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na przekąskę, która szybko zniknie z Waszych talerzy i na pewno nie skończy się na jednej sztuce. Zgrillowane piersi z kurczaka serwowane z warzywami w sosie jogurtowo - czosnkowym, podane w tortillach zawiniętych w rożki. Wdzięczna praca, pyszne danie i spektakularny efekt - możecie mi wierzyć, nawet w nocy można je szybko przygotować ;-) Zapraszam, to pewniak na każdą imprezę towarzyską.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 525
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 1752
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 536
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 1859
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 525
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 1752
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 536
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 1859
Składniki
Piersi opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, przekroić wzdłuż na sznycelki,doprawić. Patelnię grillową rozgrzać, skropić olejem, ułożyć mięso. Smażyć po około 3 minuty z każdej ze stron, zdjąć z ognia, wyłożyć na deskę, by odpoczęło. Pokroić na cienkie paseczki o dłogości do 2,5 centymetra.
Warzywa opłukać, paprykę pozbawić gniazda nasiennego. Kapustę poszatkować, ogórka i paprykę pokroić w kostkę, wrzucić do miski, dodać osączoną z zalewy kukurydzę, wymieszać całość.
Przygotować sos w osobnej misce: połączyć jogurt z majonezem, wcisnąć czosnek, dodać oregano, sól, pieprz i cukier. Wstawić do lodówki na około pół godziny, by się przegryzł.
W tym czasie przygotować sobie rożki: tortille przeciąć na pół, układać odcięciem do siebie i zawijać na pół okrągło tak, by powstał rożek. Zakończenie spiąć wzdłuż wykałaczką tak, jak byście fastrygowali. Nie bójcie się, placki są elastyczne, więc nie będzie trudno.
Wyciągnąć sos z lodówki, połączyć z warzywami i wymieszać. Nakładać do każdego rożka na spód po 2 lub 3 paseczki kurczaka i porcję warzyw. Serwować od razu lub schłodzić w lodówce. Przekąski dobrze się przechowują, więc można przygotować je wcześniej.