Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przekąska na każdą okazję i imprezę. Polecam.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 90
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 193
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 90
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 193
Składniki
Pieczarki obierz, opłucz i pokrój drobno, cebulę obierz i pokrój w kostkę, natkę pietruszki posiekaj, ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojoną cebulę, chwilę podsmaż, dodaj pieczarki, podsmaż do miękkości, dopraw solą i pieprzem, dodaj pokrojoną natkę pietruszki.
Ciasto francuskie pokrój na kwadraty. Do pieczarek dodaj starty ser, wymieszaj. Na każdy kwadrat nałóż po łyżce pieczarek i złóż na pół, boki dociśnij za pomocą widelca, natnij na wierzchu.
Następnie wierzch rożków posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp czarnuszką. Ułóż na papierze do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 st. na około 15 minut do uzyskania złotego koloru.
Rożki podaj zaraz po upieczeniu lub po wystudzeniu.