Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na Wielkanoc, nadaja sie na sniadanie, na kolacje z salatka, lub do zurku jako zagryzka
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 365
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 365
Składniki
ciasto francuskie pokroic na trojkaty o bokach mniej wiecej 15 cm , na kazdym kawalku ciasta kladziemy plaster szynki jajko posmarowane musztarda i obtoczone w zoltym serze utartym, i zwijamy formujac rogala, smarujemy go roztrzepanym jajkiem i lekko posypujemy pozostalym utartym serem, pieczemy 25 min w 200 stopniach, najlepiej smakuje z sosem i salatka, nadaje sie na sniadanie, kolacje ale i jako przegryzka do zurku