Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przystawka dobra z czerwonym barszczykiem
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 872
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 297
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 872
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 297
Składniki
Mąkę siekamy z margaryną , dodajemy jajko, śmietanę sól i cukier. Zagniatamy ciasto. Pieczarki płuczemy ( jak są świeże nie ubieram) siekamy drobniej, smażymy na maśle z pokrojoną w kostkę cebulką. Pieczarki cebulkę mieszamy doprawiamy solą i pieprzem
Z ciasta rozwałkowujemy paski , następnie kwadraty, nakładamy farsz, sklejamy po skosie. Układamy na blaszce smaruje jajkiem. Pieczmy w temperaturze ok. 200 stopni