Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rożki z tortilli to świetna propozycja na imprezową przekąskę, ale także zdrowy i pożywny lunch. Tortilla jest daniem lubianym przez wszystkich – od najmłodszych po seniorów. To ciekawy sposób na przemycenie warzyw do codziennej diety. Tortillę można także szybko i łatwo zmodyfikować, dodając ulubiony sos – czy to czosnkowy, czy to chili lub majonezowy.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22627
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14952
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4728
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44760
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 687
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22627
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14952
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4728
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44760
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 687
Składniki
Przygotuj kurczaka. Mięso umyj i osusz. Natrzyj je pieprzem, solą, chili i majerankiem. Usmaż go na małej ilości oleju na złoty kolor.
Kurczaka pokrój w małe paseczki i przełóż do miski. Marchewkę pokrój w cieniutkie paseczki lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do kurczaka razem z mixem sałat i kukurydzą. Całość skrop oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Dobrze wymieszaj.
Każdy placek tortilli podziel na trzy równe trójkąty. Zwilż je lekko wodą i podgrzewaj na patelni z każdej strony przez kilkadziesiąt sekund, aby się zrumieniły. Gdy będą jeszcze miękkie, z każdego trójkąta zwiń rożek i odstaw do całkowitego wystygnięcia. Aby lepiej trzymały kształt, możesz spiąć brzegi (przynajmniej na czas studzenia) wykałaczką.
Do każdego z rożków włóż porcję przygotowanej wcześniej sałatki. Aby ładnie je wyeksponować, układaj je ciasno na półmisku lub w niezbyt głębokiej miseczce. Rożki z tortilli możesz podawać z ulubionym sosem np. czosnkowym lub ziołowym.