Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rożki z tortilli to świetna propozycja na imprezową przekąskę, ale także zdrowy i pożywny lunch. Tortilla jest daniem lubianym przez wszystkich – od najmłodszych po seniorów. To ciekawy sposób na przemycenie warzyw do codziennej diety. Tortillę można także szybko i łatwo zmodyfikować, dodając ulubiony sos – czy to czosnkowy, czy to chili lub majonezowy.
Przygotuj kurczaka. Mięso umyj i osusz. Natrzyj je pieprzem, solą, chili i majerankiem. Usmaż go na małej ilości oleju na złoty kolor.
Kurczaka pokrój w małe paseczki i przełóż do miski. Marchewkę pokrój w cieniutkie paseczki lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do kurczaka razem z mixem sałat i kukurydzą.
Całość skrop oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Dobrze wymieszaj.
Każdy placek tortilli podziel na trzy równe trójkąty. Zwilż je lekko wodą i podgrzewaj na patelni z każdej strony przez kilkadziesiąt sekund, aby się zrumieniły. Gdy będą jeszcze miękkie, z każdego trójkąta zwiń rożek i odstaw do całkowitego wystygnięcia. Aby lepiej trzymały kształt, możesz spiąć brzegi (przynajmniej na czas studzenia) wykałaczką.
Do każdego z rożków włóż porcję przygotowanej wcześniej sałatki. Aby ładnie je wyeksponować, układaj je ciasno na półmisku lub w niezbyt głębokiej miseczce.
Rożki z tortilli możesz podawać z ulubionym sosem np. czosnkowym lub ziołowym.
Oto błyskawiczne mini pizze z tortilli. Okazuje się, że połączenie włosko – m...
Odsłon: 7472
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 125
Pyszny ,miękki i lekko wilgotny schabowy w chrupiącej panierce ,idealny na ni...
Odsłon: 196
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 125
Pyszny ,miękki i lekko wilgotny schabowy w chrupiącej panierce ,idealny na ni...
Odsłon: 196
Składniki
Przygotuj kurczaka. Mięso umyj i osusz. Natrzyj je pieprzem, solą, chili i majerankiem. Usmaż go na małej ilości oleju na złoty kolor.
Kurczaka pokrój w małe paseczki i przełóż do miski. Marchewkę pokrój w cieniutkie paseczki lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do kurczaka razem z mixem sałat i kukurydzą. Całość skrop oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Dobrze wymieszaj.
Każdy placek tortilli podziel na trzy równe trójkąty. Zwilż je lekko wodą i podgrzewaj na patelni z każdej strony przez kilkadziesiąt sekund, aby się zrumieniły. Gdy będą jeszcze miękkie, z każdego trójkąta zwiń rożek i odstaw do całkowitego wystygnięcia. Aby lepiej trzymały kształt, możesz spiąć brzegi (przynajmniej na czas studzenia) wykałaczką.
Do każdego z rożków włóż porcję przygotowanej wcześniej sałatki. Aby ładnie je wyeksponować, układaj je ciasno na półmisku lub w niezbyt głębokiej miseczce. Rożki z tortilli możesz podawać z ulubionym sosem np. czosnkowym lub ziołowym.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Przekąski
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Przekąski
Oryginalny langosz
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 486
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Domowy smalczyk do chleba z cebulką, kwaśnymi jabłkami, kiełbasą i odrobiną m...
Odsłon: 486