Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsze rożki są smacznym posiłkiem na pyszne i sycące śniadanko. Rożki można przygotować z różnym farszem , ja przygotowałam z farszem z warzyw i kiełbasy i były pyszne.
garnek, patelnia, wałek, nóż,
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 709
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 709
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Składniki
Przygotować warzywa, które po oczyszczeniu pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno pokroić, czosnek natomiast po obraniu przecisnąć przez praskę, następnie cebulę i czosnek podsmażyć na odrobinie oleju do zeszklenia. Do podsmażonej cebuli dodać wcześniej przygotowane warzywa i podsmażać razem około 8 - 10 minut. Na samym końcu dodać obraną i pokrojoną w kostkę cukinię i ogórek zielony. Doprawić do smaku pieprzem i solą w razie potrzeby. Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować nie za grubo, pokroić w nie za duże kwadraty. Na każdym kwadracie ułożyć porcję farszu polać ketchupem i zlepiać rożki tak jak pierogi. Smażyć w głębokim oleju (pamiętajmy, że olej ma być mocno rozgrzany). Smażyć mocno rumiany kolor. Podać z ketchupem.
Smażyć w głębokim oleju.