Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsze rożki są smacznym posiłkiem na pyszne i sycące śniadanko. Rożki można przygotować z różnym farszem , ja przygotowałam z farszem z warzyw i kiełbasy i były pyszne.
garnek, patelnia, wałek, nóż,
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3817
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 256
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3817
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 256
Składniki
Przygotować warzywa, które po oczyszczeniu pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno pokroić, czosnek natomiast po obraniu przecisnąć przez praskę, następnie cebulę i czosnek podsmażyć na odrobinie oleju do zeszklenia. Do podsmażonej cebuli dodać wcześniej przygotowane warzywa i podsmażać razem około 8 - 10 minut. Na samym końcu dodać obraną i pokrojoną w kostkę cukinię i ogórek zielony. Doprawić do smaku pieprzem i solą w razie potrzeby. Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować nie za grubo, pokroić w nie za duże kwadraty. Na każdym kwadracie ułożyć porcję farszu polać ketchupem i zlepiać rożki tak jak pierogi. Smażyć w głębokim oleju (pamiętajmy, że olej ma być mocno rozgrzany). Smażyć mocno rumiany kolor. Podać z ketchupem.
Smażyć w głębokim oleju.