Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie :) Pewnie już zauważyliście, że bardzo lubię przygotowywać przekąski i desery z wykorzystaniem gotowego ciasta francuskiego. Dzisiaj kolejny pomysł – zrobimy wytrawne różyczki z salami w chrupiącym cieście. Wykonanie jest bardzo proste i szybkie – a efekt niezwykle dekoracyjny.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 475
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 475
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Składniki
Na początek plasterki salami przecinam na pół.
Ciasto rozwijam i tnę wszerz w paski szerokości 2 – 2,5 cm. Połówki plasterków salami układam na każdym pasku ciasta tak, aby wystawały nieco poza ciasto. Następnie paseczek zwijam w ślimaczka.
Różyczki przenoszę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i smaruję rozkłóconym jajkiem. To sprawi, że ciasto ładnie się przyrumieni podczas pieczenia. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piekę 15 – 20 minut. Smacznego!!!