Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie :) Pewnie już zauważyliście, że bardzo lubię przygotowywać przekąski i desery z wykorzystaniem gotowego ciasta francuskiego. Dzisiaj kolejny pomysł – zrobimy wytrawne różyczki z salami w chrupiącym cieście. Wykonanie jest bardzo proste i szybkie – a efekt niezwykle dekoracyjny.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4285
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2565
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3196
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11231
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4285
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2565
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3196
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11231
Składniki
Na początek plasterki salami przecinam na pół.
Ciasto rozwijam i tnę wszerz w paski szerokości 2 – 2,5 cm. Połówki plasterków salami układam na każdym pasku ciasta tak, aby wystawały nieco poza ciasto. Następnie paseczek zwijam w ślimaczka.
Różyczki przenoszę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i smaruję rozkłóconym jajkiem. To sprawi, że ciasto ładnie się przyrumieni podczas pieczenia. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piekę 15 – 20 minut. Smacznego!!!