Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie :) Pewnie już zauważyliście, że bardzo lubię przygotowywać przekąski i desery z wykorzystaniem gotowego ciasta francuskiego. Dzisiaj kolejny pomysł – zrobimy wytrawne różyczki z salami w chrupiącym cieście. Wykonanie jest bardzo proste i szybkie – a efekt niezwykle dekoracyjny.
Na początek plasterki salami przecinam na pół.
Ciasto rozwijam i tnę wszerz w paski szerokości 2 – 2,5 cm. Połówki plasterków salami układam na każdym pasku ciasta tak, aby wystawały nieco poza ciasto. Następnie paseczek zwijam w ślimaczka.
Różyczki przenoszę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i smaruję rozkłóconym jajkiem. To sprawi, że ciasto ładnie się przyrumieni podczas pieczenia. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piekę 15 – 20 minut.
Smacznego!!!
Szybki sposób na coś słodkiego dla dzieci i niespodziewanych gości
Odsłon: 9875
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 77
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 78
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 44
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 479
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 77
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 78
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 44
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 479
Składniki
Na początek plasterki salami przecinam na pół.
Ciasto rozwijam i tnę wszerz w paski szerokości 2 – 2,5 cm. Połówki plasterków salami układam na każdym pasku ciasta tak, aby wystawały nieco poza ciasto. Następnie paseczek zwijam w ślimaczka.
Różyczki przenoszę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i smaruję rozkłóconym jajkiem. To sprawi, że ciasto ładnie się przyrumieni podczas pieczenia. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piekę 15 – 20 minut. Smacznego!!!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Galareta z golonki według Dariusza:-)
Przekąski
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Przekąski
Kotlety jajeczne z brokułem
Przekąski
Ziemniaki zapiekane farszem grzybowym
Galareta z golonki według Dariusza:-)
Trochę pracochłonna ,ale warto przyrządzić . Dla tych , którzy oczywiście...
Odsłon: 113
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Szybki i smaczny ciepły posiłek idealny na śniadanie lub obiadokolacja gdy ni...
Odsłon: 142