Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba na kwaśno to ciekawa propozycja nie tylko na święta Bożego Narodzenia, ale też na różnego rodzaju imprezy rodzinne. Wyjątkowa w smaku, idealna przekąska również do pracy. Sprawdź jak ją przyrządzić.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7974
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1317
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13757
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7974
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1317
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13757
Składniki
Na samym początku umyj filety ryby, osusz i podziel na kawałki. Posyp je solą i pieprzem. Do miski wbij jajko, dodaj mąkę, wodę, olej i szczyptę soli. Z tych składników przygotuj ciasto naleśnikowe. Maczaj rybę w cieście naleśnikowym i smaż na rozgrzanym oleju na średnim ogniu na złoty kolor z każdej strony.
Po usmażeniu wszystkich kawałków ryb, przejdź do przygotowania zalewy. W tym celu zagotuj w dużym garnku wodę z octem. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie oraz obrane cebule, pokrojone w piórka. Następnie dodaj cukier, przecier pomidorowy, oliwę, a także ketchup. Zalewę gotuj przez 10 minut od momentu zagotowania, aż cebula będzie miękka. Po tym czasie pozostaw zalewę do wystudzenia.
Ryby ułóż w szklanym naczyniu lub misce. Zalej filety zalewą z cebulą i przyprawami. Zalewa powinna całkowicie przykrywać rybę. Tak przygotowane danie przykryj i włóż do lodówki na kilka godzin.