Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba na kwaśno to ciekawa propozycja nie tylko na święta Bożego Narodzenia, ale też na różnego rodzaju imprezy rodzinne. Wyjątkowa w smaku, idealna przekąska również do pracy. Sprawdź jak ją przyrządzić.
Na śniadanie, szybki lunch lub kolację taki omlet będzie jak marzenie. :) Prz...
Odsłon: 31
Delikatne i aromatyczne pierogi obok tych z kapustą i grzybami idealnie uzupe...
Odsłon: 216
Na śniadanie, szybki lunch lub kolację taki omlet będzie jak marzenie. :) Prz...
Odsłon: 31
Delikatne i aromatyczne pierogi obok tych z kapustą i grzybami idealnie uzupe...
Odsłon: 216
Składniki
Na samym początku umyj filety ryby, osusz i podziel na kawałki. Posyp je solą i pieprzem. Do miski wbij jajko, dodaj mąkę, wodę, olej i szczyptę soli. Z tych składników przygotuj ciasto naleśnikowe. Maczaj rybę w cieście naleśnikowym i smaż na rozgrzanym oleju na średnim ogniu na złoty kolor z każdej strony.
Po usmażeniu wszystkich kawałków ryb, przejdź do przygotowania zalewy. W tym celu zagotuj w dużym garnku wodę z octem. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie oraz obrane cebule, pokrojone w piórka. Następnie dodaj cukier, przecier pomidorowy, oliwę, a także ketchup. Zalewę gotuj przez 10 minut od momentu zagotowania, aż cebula będzie miękka. Po tym czasie pozostaw zalewę do wystudzenia.
Ryby ułóż w szklanym naczyniu lub misce. Zalej filety zalewą z cebulą i przyprawami. Zalewa powinna całkowicie przykrywać rybę. Tak przygotowane danie przykryj i włóż do lodówki na kilka godzin.