Do góry

Przekąski Przepis na:

Ryba po grecku

Ryba po grecku

Autor:

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 2630

Dodano:

Odsłon: 10021

Ryba z warzywa to najlepsze połączenie jakie znam, a do tego sos pomidorowy. Czego chcieć więcej ?
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę i pory czyszczę i kroję w półplasterki. Resztę warzyw myję i ścieram na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Olej rozgrzewam, wrzucam wszystkie warzywa i smażę przez kilka minut. Dodaję liść, ziele angielskie, sól i cukier. Podlewam wodą, przykrywam i duszę do miękkości. Do miękkich warzyw dodaję koncentrat pomidorowy i sok z cytryny. Rybę kroję w dzwonka , wrzucam do warzyw i duszę wszystko razem, aż rybą będzie miękka. Ponownie doprawiam do smaku, nakładam na talerz i podaję z białym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń