Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszna ryba według przepisu mojej mamy
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 59
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 385
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40478
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 59
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 385
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40478
Składniki
rybę oczyścić i wyfiletować z ości przyprawić solą i przyprawą do ryb odstawić aby troszkę przeszła i usmażyć otoczoną w mące na złoty kolor
marchewkę i seler zetrzeć na tarce zwaną jarzynką
cebule pokroić w drobne talarki lub również zetrzeć na tarce
do wysokiego garnka wlać olej lub oliwę wrzucić pokrojoną cebulkę lekko osolić i dusimy (nie smażymy) na wolnym ogniu aż zmięknie od czasu do czasu mieszamy
do uduszonej cebulki dodajemy startą marchewkę i seler dalej dusimy na wolnym ogniu podlać wodą dalej dusić aż woda trochę odparuje
jak już nasze warzywa będą miękkie dodajemy cukier i odrobinę pieprzu oraz przecier pomidorowy zagotować pilnując aby się nie przypaliło
jeszcze ciepły wywar wykładamy do dość wysokiego naczynia na tym układamy usmażoną rybę i zakrywamy wywarem i tak robimy aż skączy mam się ryba i wywar
taką rybkę najlepiej zrobić na 2 -3 dni przed Wigilią lub inną uroczystością
smacznego