Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszna ryba według przepisu mojej mamy
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3761
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2118
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5568
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5582
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3761
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2118
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5568
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5582
Składniki
rybę oczyścić i wyfiletować z ości przyprawić solą i przyprawą do ryb odstawić aby troszkę przeszła i usmażyć otoczoną w mące na złoty kolor
marchewkę i seler zetrzeć na tarce zwaną jarzynką
cebule pokroić w drobne talarki lub również zetrzeć na tarce
do wysokiego garnka wlać olej lub oliwę wrzucić pokrojoną cebulkę lekko osolić i dusimy (nie smażymy) na wolnym ogniu aż zmięknie od czasu do czasu mieszamy
do uduszonej cebulki dodajemy startą marchewkę i seler dalej dusimy na wolnym ogniu podlać wodą dalej dusić aż woda trochę odparuje
jak już nasze warzywa będą miękkie dodajemy cukier i odrobinę pieprzu oraz przecier pomidorowy zagotować pilnując aby się nie przypaliło
jeszcze ciepły wywar wykładamy do dość wysokiego naczynia na tym układamy usmażoną rybę i zakrywamy wywarem i tak robimy aż skączy mam się ryba i wywar
taką rybkę najlepiej zrobić na 2 -3 dni przed Wigilią lub inną uroczystością
smacznego