Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszna ryba według przepisu mojej mamy
rybę oczyścić i wyfiletować z ości przyprawić solą i przyprawą do ryb odstawić aby troszkę przeszła i usmażyć otoczoną w mące na złoty kolor
marchewkę i seler zetrzeć na tarce zwaną jarzynką
cebule pokroić w drobne talarki lub również zetrzeć na tarce
do wysokiego garnka wlać olej lub oliwę wrzucić pokrojoną cebulkę lekko osolić i dusimy (nie smażymy) na wolnym ogniu aż zmięknie od czasu do czasu mieszamy
do uduszonej cebulki dodajemy startą marchewkę i seler dalej dusimy na wolnym ogniu podlać wodą dalej dusić aż woda trochę odparuje
jak już nasze warzywa będą miękkie dodajemy cukier i odrobinę pieprzu oraz przecier pomidorowy zagotować pilnując aby się nie przypaliło
jeszcze ciepły wywar wykładamy do dość wysokiego naczynia na tym układamy usmażoną rybę i zakrywamy wywarem i tak robimy aż skączy mam się ryba i wywar
taką rybkę najlepiej zrobić na 2 -3 dni przed Wigilią lub inną uroczystością
smacznego
Tradycyjna ryba po grecku, ale z małym dodatkiem smakowym. Warto wypróbować :)
Odsłon: 12884
Delikatna ryba zamknięta w chrupiącej panierce przykryta pysznym warzywnym so...
Odsłon: 3073
Pyszna opcja dla tych, co nie lubią karpia! Rybę można przygotować już dzień...
Odsłon: 4719
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 159
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 16
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 81
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 64
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 77
Miało być szybko, pysznie i słodko. Masę czekoladową trzeba przygotować wcześ...
Odsłon: 62
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 159
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 16
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 81
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 64
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 77
Miało być szybko, pysznie i słodko. Masę czekoladową trzeba przygotować wcześ...
Odsłon: 62
Składniki
rybę oczyścić i wyfiletować z ości przyprawić solą i przyprawą do ryb odstawić aby troszkę przeszła i usmażyć otoczoną w mące na złoty kolor
marchewkę i seler zetrzeć na tarce zwaną jarzynką
cebule pokroić w drobne talarki lub również zetrzeć na tarce
do wysokiego garnka wlać olej lub oliwę wrzucić pokrojoną cebulkę lekko osolić i dusimy (nie smażymy) na wolnym ogniu aż zmięknie od czasu do czasu mieszamy
do uduszonej cebulki dodajemy startą marchewkę i seler dalej dusimy na wolnym ogniu podlać wodą dalej dusić aż woda trochę odparuje
jak już nasze warzywa będą miękkie dodajemy cukier i odrobinę pieprzu oraz przecier pomidorowy zagotować pilnując aby się nie przypaliło
jeszcze ciepły wywar wykładamy do dość wysokiego naczynia na tym układamy usmażoną rybę i zakrywamy wywarem i tak robimy aż skączy mam się ryba i wywar
taką rybkę najlepiej zrobić na 2 -3 dni przed Wigilią lub inną uroczystością
smacznego
Przepisy Przekąski
Przekąski
Tortilla z łososiem i rukolą
Przekąski
Wytrawne nachosy z domowej tortilli
Przekąski
Awanturka z makrelą
Przekąski
Pasta z bakłażanów i orzechów nerkowca
Tortilla z łososiem i rukolą
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 16
Wytrawne nachosy z domowej tortilli
Takie chipsy to doskonała przekąska. Mogą być podane do pochrupania albo np....
Odsłon: 48