Do góry

Przekąski Przepis na:

Ryba po królewsku

Ryba po królewsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 70

Dodano:

Odsłon: 162

Doskonała ryba na szybką kolacje na zimno

Składniki

  • 1 kg ryb (panga,mintaj itp.)
  • 1 cebula
  • Ocet 3 łyżki
  • Liście laurowe
  • Ziele angielskie
  • Pieprz ziarnisty
  • Sól
  • Woda 3 szklanki
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 jajka
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ryba po królewsku

Przygotowanie

  1. Zamrożone ryby wyciągamy najlepiej na sam wieczór żeby się rozmroziły. Następnego dnia ryby doprawiamy solą,pieprzem,przyprawą do ryb i pieprzem cytrynowym. Ryby obtaczamy mąką,jajkiem i bułką tartą.

  2. Zalewa: do garnka wlewamy wodę,ocet dodajemy sól,ziela angielskie i liście laurowe. Cebulę kroimy w piórka dodajemy do zalewy gotujemy aż cebula będzie miękka. W osobnym naczyniu robimy zasmażkę z łyżki mąki i masła dodajemy przecier pomidorowy i podsmażamy zalewamy przygotowaną zalewą i gotujemy aż zgęstnieje. Ryby przekładamy cebulą i przygotowanym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń