Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała ryba na szybką kolacje na zimno
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14299
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19435
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13123
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1771
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14299
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19435
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13123
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1771
Składniki
Zamrożone ryby wyciągamy najlepiej na sam wieczór żeby się rozmroziły. Następnego dnia ryby doprawiamy solą,pieprzem,przyprawą do ryb i pieprzem cytrynowym. Ryby obtaczamy mąką,jajkiem i bułką tartą.
Zalewa: do garnka wlewamy wodę,ocet dodajemy sól,ziela angielskie i liście laurowe. Cebulę kroimy w piórka dodajemy do zalewy gotujemy aż cebula będzie miękka. W osobnym naczyniu robimy zasmażkę z łyżki mąki i masła dodajemy przecier pomidorowy i podsmażamy zalewamy przygotowaną zalewą i gotujemy aż zgęstnieje. Ryby przekładamy cebulą i przygotowanym sosem.