Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała ryba na szybką kolacje na zimno
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 284
W 7. odcinku show Mateusza Gesslera "Para do gara. Ona mówi on gotuje" przeds...
Odsłon: 33
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 284
W 7. odcinku show Mateusza Gesslera "Para do gara. Ona mówi on gotuje" przeds...
Odsłon: 33
Składniki
Zamrożone ryby wyciągamy najlepiej na sam wieczór żeby się rozmroziły. Następnego dnia ryby doprawiamy solą,pieprzem,przyprawą do ryb i pieprzem cytrynowym. Ryby obtaczamy mąką,jajkiem i bułką tartą.
Zalewa: do garnka wlewamy wodę,ocet dodajemy sól,ziela angielskie i liście laurowe. Cebulę kroimy w piórka dodajemy do zalewy gotujemy aż cebula będzie miękka. W osobnym naczyniu robimy zasmażkę z łyżki mąki i masła dodajemy przecier pomidorowy i podsmażamy zalewamy przygotowaną zalewą i gotujemy aż zgęstnieje. Ryby przekładamy cebulą i przygotowanym sosem.