Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała ryba na szybką kolacje na zimno
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11153
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 316
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11153
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 316
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 385
Składniki
Zamrożone ryby wyciągamy najlepiej na sam wieczór żeby się rozmroziły. Następnego dnia ryby doprawiamy solą,pieprzem,przyprawą do ryb i pieprzem cytrynowym. Ryby obtaczamy mąką,jajkiem i bułką tartą.
Zalewa: do garnka wlewamy wodę,ocet dodajemy sól,ziela angielskie i liście laurowe. Cebulę kroimy w piórka dodajemy do zalewy gotujemy aż cebula będzie miękka. W osobnym naczyniu robimy zasmażkę z łyżki mąki i masła dodajemy przecier pomidorowy i podsmażamy zalewamy przygotowaną zalewą i gotujemy aż zgęstnieje. Ryby przekładamy cebulą i przygotowanym sosem.