Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Eleganckie podanie ryby. Doskonałe na postny piątek i na Wigilię
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1973
Polecam, pychota.
Odsłon: 658
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 532
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1973
Polecam, pychota.
Odsłon: 658
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 532
Składniki
Filety mintaja odsączyłam na sitku. Po ok. pół godzinie przekroiłam każdy na pół, osoliłam, opieprzyłam i obsmażyłam z obu stron po 2 minuty. Pieczarki obrałam, pokroiłam w plasterki i osolone i opieprzone podsmażyłam na oleju z cebulą. Płat ciasta francuskiego przekroiłam na pół (na dwa 10-centymetrowe pasy). Na każdy pas nakładałam kawałek ryby, pieczarki, zawijałam w kopertkę. W miejscu złączenia odcinałam ciasto i formowałam kolejną kopertkę. Piekłam w 220 stopniach 13 minut. Przepis podpatrzony od użytkowniczki bożenas. Dziękuję.