Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
swieże pomidory mają ten niezwykły letni aromat tak krótko, korzystajmy więc z tego na różne sposoby
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1726
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15143
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3777
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8932
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1726
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15143
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3777
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8932
Składniki
Pomidory obrać ze skórki , pokroić jak kto umie , rozdrobnić blenderem i gotować z dodatkiem oliwy aż sos zgęstnieje ( około 10-15 min, wówczas oliwa spowoduje że pomidory zaczną lekko się smażyć)
Całość doprawić, dodać pokrojony drobniutko czosnek , osoloną rybę i dusić ją w tym sosoie na maleńkim ogniu pod przykryciem po kilka minut z każdej strony ( zależy to od wielkości fileta). Ozdobić pietruchą.
Jak każde pomidorem wzbogacone danie, smakuje rewelacyjnie z frytkami i sałatką z kapusty pekińskiej. Smacznego.