Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
swieże pomidory mają ten niezwykły letni aromat tak krótko, korzystajmy więc z tego na różne sposoby
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 56
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 56
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Pomidory obrać ze skórki , pokroić jak kto umie , rozdrobnić blenderem i gotować z dodatkiem oliwy aż sos zgęstnieje ( około 10-15 min, wówczas oliwa spowoduje że pomidory zaczną lekko się smażyć)
Całość doprawić, dodać pokrojony drobniutko czosnek , osoloną rybę i dusić ją w tym sosoie na maleńkim ogniu pod przykryciem po kilka minut z każdej strony ( zależy to od wielkości fileta). Ozdobić pietruchą.
Jak każde pomidorem wzbogacone danie, smakuje rewelacyjnie z frytkami i sałatką z kapusty pekińskiej. Smacznego.