Do góry

Przekąski Przepis na:

Ryba z pieczarkami w cieście francuskim

Ryba z pieczarkami w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 393 Ocena: 5369

Dodano:

Odsłon: 414

może być daniem obiadowym lub przekąską

Składniki

  • ciasto francuskie 1 opak
  • filet z ryby ok 50 dag (ja miałam tilapię)
  • pieczarki 40 dag
  • cebula 1 szt
  • masło
  • olej
  • mąka
  • jajko
  • sól, pieprz, sok z cytryny
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ryba z pieczarkami w cieście francuskim

Przygotowanie

  1. 1. pieczarki obrać, pokroić w plastry, rozgrzać łyżkę masła, dodać posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki, dusić do odparowania wody, doprawić solą i pieprzem, wystudzić,
    2. rybę pokropić sokiem z cytryny, dopiawoć solą i pieprzem, odstawić na godzinkę, filety trzeba pokroić na mniejsze kawałki, obsypać mąką, usmazyć na oleju, wystudzić,
    3. ciasto rozwinąć, pokroić na prostokąty, nałożyć łyżkę pieczarek i kawałek ryby, zlepić brzegi, ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem, pic 25 min w 180 st,





    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń