Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwice z dorsza duszone w warzywach z dużą ilością przypraw.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1359
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1359
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Ryby płuczemy, odciskamy z wody i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Posolone, popieprzone kawałki ryby obtaczamy w mące.
Smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor. Usmażone kawałki ryby wykładamy na talerz.
Obraną marchew, seler i korzeń pietruszki ścieramy przez duże oczka, por kroimy w plasterki, cebule kroimy w kostkę.
Na patelnię wkładamy wszystkie warzywa, podlewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem. Warzywa dusimy do ich miękkości, doprawiamy przyprawami do smaku.
Do garnka wlewamy 250 ml wody, dodajemy pastę rosołową, sos sojowy, sól, liście laurowe, ziele angielskie, zagotowujemy. W garnku układamy warstwę warzyw, ryby, krojonych pomidorów z puszki, i tak układamy do wyczerpania składników. Wszystko dusimy 10 minut. Delikatnie mieszamy wszystkie składniki i zakańczamy duszenie. Garnek z duszoną rybą w warzywach, przykrywamy i niech stygnie, ostudzone warzywa z rybą przekładamy do szklanego naczynia i przykryte wstawiamy do lodówki.
Smacznego :)