Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz zalewy octowe, to... jest to przepis dla Ciebie;-)) Jeśli lubisz panierowane, smażone rybki, to... tym bardziej jest to przepis dla Ciebie;-)) Jeśli lubisz aby Twoi goście zachwycali się smakiem i wybornością Twoich przysmaków imprezowych - to... wypróbuj, nie pożałujesz;-) Daję gwarancję! ;-)
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 181
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 541
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 639
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 181
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 541
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 639
Składniki
Rybę pokroić na kawałki,przyprawić solą i pieprzem, opanierować (mąka, jajko, bułka tarta), usmażyć, odsączyć z nadmiaru tłuszczu, ostudzić.
Ogórki i cebulkę pokroić w drobną kostkę.
Zalewa octowa: 2 szklanki wody, 1 słoiczek przecieru pomidorowego, 3-5 łyżek ketchupu pikantnego, 6 łyżek octu spirytusowego, 3-4 łyżki octu winnego (opcjonalnie, jeśli lubisz), 1/2 szklanki dobrego oleju/oliwy, liście laurowe (kilka listków dzielę na mniejsze), ziele angielskie (ja daję max 10), pieprz, sól - do smaku. Wszystko razem doprowadzić do wrzenia, nie gotować.
Do prostokątnego naczynia żaroodpornego (najwygodniejsze) na dno wlać zalewę, tak aby przykryła dno, ułożyć kawałki ryb, tak, aby do siebie w miarę ściśle przylegały,posypać obficie ogóreczkiem z cebulą, polać zalewą, znowu ułożyć kawałki ryb, ogórki+cebula i zalewa. W dużym naczyniu wychodzą dwie warstwy, w mniejszym odpowiednio więcej.
Rybki odstawić w chłodne miejsce na minimum 12 godzin.
Smacznego! ;-)