Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rybna pasta kanapkowa to domowe, pyszne smarowidło, idealne na każdą okazję. Ma dymny, wędzony smak i kremową konsystencję, które zachwycą wszystkich - domowników i gości. Cytryna nadaje przyjemnej, orzeźwiającej nuty. Danie świetnie sprawdzi się na śniadanie czy kolację, ale także jako przekąska do podania na krakersach, tortilli czy koreczkach. Całość, choć bogata w tłuszcze, to dostarcza również kwasów omega-3, które wspierają pracę serca i mózgu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1297
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 812
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1425
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1297
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 812
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1425
Składniki
Usuń skórę i ości z wędzonej ryby, a następnie rozdrobnij ją widelcem na małe kawałki. Szalotki bardzo drobno posiekaj, tak samo jako koperek.
W misce robota kuchennego wymieszaj serek śmietankowy, majonez, śmietanę, cebulę, sok z cytryny, sos Worcestershire, paprykę, czosnek w proszku, oliwę z oliwek, ostry sos, pietruszkę, sól i czarny pieprz.
Dołóż kawałki ryby i całość zmiksuj na jednolitą, gęstą pastę kanapkową.
Przykryj miskę folią spożywczą i wstaw ją do lodówki na co najmniej godzinę, aby smaki się połączyły.
Rybną pastę kanapkową podawaj na świeżym pieczywie. Idealnie komponuje się z sokiem z cytryny.
Resztki przechowuj w lodówce i zużyj w ciągu 3 dni.