Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo tropikalny i orzeźwiający deser z ryżu i owoców.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113058
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113058
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Ryż gotuję pod przykryciem /bez worka/ w lekko posolonej i osłodzonej wodzie /półtorej porcji wody w stosunku do ryżu/. Po około 10 minutach zalewam kremówką. Minimalizuję płomień, intensywnie mieszam i czekam, aż zrobi się gęsto-kleista masa. Ananasa obieram, kroję w kostkę i blenduję na mus. Ryż zdejmuję z gazu. Studzę. Dodaję musu ananasowego. Z melona wycinam kulki. Siekam pistacje. Posypuję ryż, dodając chia i goji. Polewam miętowym syropem. Koronuję świeżą miętą.