Do góry

Przekąski Przepis na:

Ryż smażony z kapustą

Ryż smażony z kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2311 Ocena: 51317

Dodano:

Odsłon: 24398

Świetne połączenie zasmażanej kapusty z ryżem pasuje jako dodatek do dań głównych ,jak i na lekką przekąskę. Szczególnie polecamy właśnie teraz ,gdy mamy dostęp do młodej kapusty i "działkowego" koperku.

Składniki

  • 1 mała młoda kapusta
  • 150 g ryżu
  • 1 łyżka masła
  • 1 duża cebula
  • 600 ml bulionu warzywnego
  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ryż smażony z kapustą

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Dodajemy do niej posiekaną kapustę ,zalewamy bulionem (100 ml) i dusimy na wolnym ogniu około 10 min. Następnie dodajemy ryż ,zalewamy pozostałym bulionem i gotujemy do momentu ,gdy ryż będzie miękki. Nadmiar płynu odparowujemy ,dodajemy posiekany koperek i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy oliwę i smażymy ok 5 min ,cały czas mieszając. Ryż podajemy sam lub jako dodatek do dań głównych.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 02 stycznia 2018 Dopiero dziś "znalazłam" ten przepis i ... zabieram. Jak łatwo przeoczyć coś fajnego, ale lepiej późno ... itd. Pozdrawiam. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gonia46 12 sierpnia 2015 Bombowe danie! Robiłam już kilka razy, i zawsze zachwyca wszystkich.... Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń