Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne połączenie zasmażanej kapusty z ryżem pasuje jako dodatek do dań głównych ,jak i na lekką przekąskę. Szczególnie polecamy właśnie teraz ,gdy mamy dostęp do młodej kapusty i "działkowego" koperku.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34098
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1249
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113559
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34098
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1249
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113559
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Dodajemy do niej posiekaną kapustę ,zalewamy bulionem (100 ml) i dusimy na wolnym ogniu około 10 min. Następnie dodajemy ryż ,zalewamy pozostałym bulionem i gotujemy do momentu ,gdy ryż będzie miękki. Nadmiar płynu odparowujemy ,dodajemy posiekany koperek i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy oliwę i smażymy ok 5 min ,cały czas mieszając. Ryż podajemy sam lub jako dodatek do dań głównych.