Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1737
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1531
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1493
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1796
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1737
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1531
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1493
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1796
Składniki
Warzywa oczyściłem . Cebulę posiekałem , paprykę pokroiłem w paski , marchewkę w słupki , cukinię w plastry ,a cebulki w krążki. Mango obrałem , usunąłem pestkę , pokroiłem w kostkę. Ryż ugotowałem , ostudziłem. Na patelni rozgrzałem olej , ma tłuszczu zrumieniłem cebulę . Dodałem po 1 łyżeczce kminu i kolendry oraz resztę przypraw , krótko smażyłem. Dodałem paprykę , marchewkę i migdały , oprószyłem solą i smażyłem ok. 5 minut. Dodałem ugotowany ryż , chwilę podgrzewałem. Cukinię poddusiłem 3 minuty na maśle , dodałem do ryżu , wymieszałem . Patelnie zdjąłem z ognia , do ryżu dodałem mango , 1 łyżeczkę soku z cytryny , cebulkę i 1 łyżkę posiekanej natki pietruszki , delikatnie wymieszałem.