Do góry

Przekąski Przepis na:

Rzodkiewki nadziewane

Rzodkiewki nadziewane

Autor:

Przepisów i artykułów: 154 Ocena: 1647

Dodano:

Odsłon: 428

Wspaniała wiosenna, lekka i smaczna  przekąska z rzodkiewek nadziewanych pastą z wędzonego sera, szczypiorku i majonezu to apetyczna przystawka, która świetnie smakuje podana przed daniem głównym i doskonale zaostrzy apetyt na więcej.

Składniki

  • 12 dużych  rzodkiewek
  • 10 dag żółtego wędzonego sera
  • 2- 3 łyżki majonezu
  • pęczek szczypiorku
  • czarny pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rzodkiewki nadziewane

Przygotowanie

  1. Szczypiorek drobno siekamy.
    Ser żółty ścieramy na tarce na małych oczkach do miski, dodajemy do niego posiekany szczypiorek
    oraz majonez, wszystko doprawiamy do smaku pieprzem i dokładnie mieszamy.
    Z umytych rzodkiewek odcinamy ogonki, rzodkiewki przekrawamy na pół i z dolnej ich części wydrążamy niewielką ilość miąższu.
    Każdą rzodkiewkę nadziewamy niewielką porcją przygotowanego nadzienia i przykrywamy górną częścią rzodkiewki.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dariusz-D 01 czerwca Super to Pani zrobiła, bez żadnych soków z cytryny , kukurydzy z puszki.
Prosto i smacznie, gratuluję :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń