Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długo nie mogłam się zdecydować na zrobienie sajgonek, aż w końcu je zrobiłam. Wyszły pyszne i smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Grzyby zalać wrzącą wodą i pozostawić pod przykryciem 15 min., następnie gotować ok. 10 min. Wystudzić i drobno pokroić.
Makaron zalać wrząca wodą i pozostawić pod przykryciem 15 min. Odcedzić na sicie i pokroić.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć cebulę, czosnek i marchew startą na dużych oczkach.
Dodać grzyby i jeszcze chwilę poddusić.
Dodać mięso, makaron, imbir, sos sojowy. Doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie połączyć.
Do miski wlać ciepłą wodę i moczyć pojedyncze płaty makaronu ryżowego. Wyciągnąć na płaski talerz, nałożyć farsz i zwijać jak krokiety.
Do głębokiego rondla wlać olej i dobrze rozgrzać. Sajgonki kłaść na wrzący olej i smażyć na złoto . Wyciągnąć na ręcznik papierowy. Podawać bezpośrednio po usmażeniu z surówką lub jeść na zimno. Oba sposoby są smaczne. Polecam i życzę smacznego :)