Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na kolację... sajgonki z ryżem, krewetkami, awokado, papryką i mixem sałat. Spring rollsy to idealna propozycja na coś szybkiego do zjedzenia. Trochę zabawy z moczeniem papieru i zawijaniem, ale w efekcie macie super jedzonko, które Wam polecam, a dodatki to już totalna dowolność, zatem kto nie jadł, niech spróbuje. U mnie wersja poniżej:
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10836
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2322
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 167
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10836
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2322
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 167
Składniki
Krewetki wrzucić na patelnię na gorący tłuszcz, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem, dodać przeciśnięty czosnek, chwilę smażyć i podlać winem, jeszcze minuta na patelni i gotowe. Krewetki wyjąć na talerz, sos zostawić. Ryż ugotować do miękkości (ok. 20 minut), można dodać troszkę octu ryżowego, a po ugotowaniu wlać do ryżu również sos z patelni z krewetek. Całość wymieszać i wystudzić. Paprykę i awokado pokroić na cienkie paski. Każdy płat papieru ryżowego moczyć osobno w zimnej wodzie wylanej np. na talerz, trwa to chwilę. Następnie nałożyć nie niego trochę ryżu, rukoli, papryki, awokado i dwie krewetki. Zwinąć w roladę. Ja miałam małe płaty, więc dawałam po dwa płaty. Najpierw owinęłam farsz w jeden, potem w drugi. Gotowe sajgonki podawać z sosami, u mnie sojowy. SMACZNEGO!!!