Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sajgonki czyli tradycyjna potrawa azjatycka, u mnie w spolszczonej wersji, z kurczakiem i chińskimi warzywami.
Pierś z kurczaka umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Następnie pokroiłam mięso w drobną kostkę i przyprawiłam dość obficie przyprawą do gyrosa. Na patelni rozgrzałam ok. 2 łyżki oleju i wrzuciłam mięso. Gdy się ładnie przyrumieniło dodałam mrożone warzywa. Mięso smażyłam razem z warzywami przez ok. 3 minuty, po czym polałam wszystko sosem sojowym i smażyłam aż warzywa i mięso były mięciutkie. Papier ryżowy przygotowałam według instrukcji na opakowaniu. Według tej instrukcji należało moczyć razem po 2 arkusze papieru ryżowego. Gdy zmiękł należało ułożyć go na ściereczce, nałożyć na środek farsz i zwinąć w rulonik, zawijając brzegi do środka. Tak też postąpiłam i przygotowałam w ten sposób 10 sajgonek. W garnku rozgrzałam sporą ilość tłuszczu, jak do głębokiego smażenia. Na gorący olej włożyłam przygotowane sajgonki i smażyłam je kilka minut aż się ładnie zarumieniły ze wszystkich stron. Usmażone sajgonki wyłożyłam na talerz. Najlepiej podawać je na ciepło ze słodko - ostrym sosem.
Zrobienie sajgonek jest proste. W skład farszu może wchodzić mielone mięso wi...
Odsłon: 4476
Najlepsze w smaku i najprostsze w przygotowaniu. Prawie jak za dawnych czasów...
Odsłon: 677
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 461
Kurczak pieczony na puszce piwa to wspaniała propozycja obiadowa dla wszystki...
Odsłon: 1070
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 234
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 218
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 461
Kurczak pieczony na puszce piwa to wspaniała propozycja obiadowa dla wszystki...
Odsłon: 1070
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 234
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 218
Składniki
Pierś z kurczaka umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Następnie pokroiłam mięso w drobną kostkę i przyprawiłam dość obficie przyprawą do gyrosa. Na patelni rozgrzałam ok. 2 łyżki oleju i wrzuciłam mięso. Gdy się ładnie przyrumieniło dodałam mrożone warzywa. Mięso smażyłam razem z warzywami przez ok. 3 minuty, po czym polałam wszystko sosem sojowym i smażyłam aż warzywa i mięso były mięciutkie. Papier ryżowy przygotowałam według instrukcji na opakowaniu. Według tej instrukcji należało moczyć razem po 2 arkusze papieru ryżowego. Gdy zmiękł należało ułożyć go na ściereczce, nałożyć na środek farsz i zwinąć w rulonik, zawijając brzegi do środka. Tak też postąpiłam i przygotowałam w ten sposób 10 sajgonek. W garnku rozgrzałam sporą ilość tłuszczu, jak do głębokiego smażenia. Na gorący olej włożyłam przygotowane sajgonki i smażyłam je kilka minut aż się ładnie zarumieniły ze wszystkich stron. Usmażone sajgonki wyłożyłam na talerz. Najlepiej podawać je na ciepło ze słodko - ostrym sosem.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Naleśniki faszerowane z drobiem i warzywami
Przekąski
Rożki z tortilli
Przekąski
Młoda kapusta z pieczarkami
Przekąski
Imprezowe siekacze drobioe
Naleśniki faszerowane z drobiem i warzywami
Dzisiaj podaję przepis na proste i smaczne danie obiadowe. Są to naleśniki z...
Odsłon: 5
Rożki z tortilli
Rożki z tortilli to świetna propozycja na imprezową przekąskę, ale także zdro...
Odsłon: 912