Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska na ciepło, farsz jest bardzo wyrazisty w smaku dzięki serowi pleśniowemu, zachęcam do przygotowania.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 957
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 957
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Suszone pomidory kroimy w mniejsze kawałki. Przekładamy na patelnię, dodajemy nieco oleju z pomidorów oraz pokrojony drobno czosnek. Chwilę podsmażamy i dodajemy szpinak
Kiedy szpinak zmięknie i straci na swojej objętości, dodajemy wszystkie przyprawy w proszku, zaczynamy od szczypty, mieszamy dokładnie i próbujemy. Na koniec dodajemy pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Mieszamy.
Kiedy ser się rozpuści, zdejmujemy patelnię z kuchenki, dodajemy starty parmezan i śmietanę. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Ciasto francuskie wykładamy na stolnicę oprószoną mąką i kroimy na kwadraty o bokach ok. 8 cm. Nakładamy zimny farsz szpinakowy na środek każdego kwadratu.
Dobrze łączymy brzegi ciasta za pomocą widelca, formując sakiewki lub pierożki (wg. uznania). Do połączenia brzegów ciasta możemy użyć wody lub rozkłóconego jajka. Układamy gotowe sakiewki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy ziarnami czarnuszki.
Sakiewki wstawiamy do piernika nagrzanego do 220 °C i pieczemy około 20 minut. Smaczego :)