Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, prosta, zdrowa i pożywna, czego więcej trzeba w jesienne, ciemne, mokre dni? :-)
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 386
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11829
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 462
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 125
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 692
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 386
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11829
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 462
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 125
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 692
Składniki
Brokuły ugotować w gorącej, osolonej wodzie kilka min. tak żeby były aldente. Wystudzić, pokroić na dość spore kawałki. Ugotować jajka i wystudzone pokroić w kostkę tak samo jak paprykę i ogórek. Słonecznik i płatki migdałów uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Wszystko razem wymieszać. Dodać sól i pieprz do smaku. Wymieszać majonez z jogurtem i przeciśniętym czosnkiem. Dodać do warzyw, wymieszać delikatnie.
Sałatka smakuje zarówno do obiadu jak i sama np. na kolację. Smacznego :-)