Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, prosta, zdrowa i pożywna, czego więcej trzeba w jesienne, ciemne, mokre dni? :-)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8236
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 445
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8236
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 445
Składniki
Brokuły ugotować w gorącej, osolonej wodzie kilka min. tak żeby były aldente. Wystudzić, pokroić na dość spore kawałki. Ugotować jajka i wystudzone pokroić w kostkę tak samo jak paprykę i ogórek. Słonecznik i płatki migdałów uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Wszystko razem wymieszać. Dodać sól i pieprz do smaku. Wymieszać majonez z jogurtem i przeciśniętym czosnkiem. Dodać do warzyw, wymieszać delikatnie.
Sałatka smakuje zarówno do obiadu jak i sama np. na kolację. Smacznego :-)