Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska dla niespodziewanych gości.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8739
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 82
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8739
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 82
Składniki
Wykonanie sałatki: Wyszorowane buraki upiec w piekarniku lub ugotować. Ostudzić, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pomidora, ogórki oraz kiełbasę pokroić w małą kostkę a dymkę posiekać. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Składniki oprócz pomidora wymieszać ze startymi burakami i przestudzoną kaszą. Wykonanie sosu: Czosnek przecisnąć przez praskę, utrzeć z pieprzem i solą do smaku. Masę czosnkową połączyć z sokiem z cytryny, stopniowo wlewać oliwę, ubijając aby powstała emulsja. Przygotowanym sosem polać sałatkę i udekorować cząstkami pomidora.