Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska dla niespodziewanych gości.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3213
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 589
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3700
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 267
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 441
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3213
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 589
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3700
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 267
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 441
Składniki
Wykonanie sałatki: Wyszorowane buraki upiec w piekarniku lub ugotować. Ostudzić, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pomidora, ogórki oraz kiełbasę pokroić w małą kostkę a dymkę posiekać. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Składniki oprócz pomidora wymieszać ze startymi burakami i przestudzoną kaszą. Wykonanie sosu: Czosnek przecisnąć przez praskę, utrzeć z pieprzem i solą do smaku. Masę czosnkową połączyć z sokiem z cytryny, stopniowo wlewać oliwę, ubijając aby powstała emulsja. Przygotowanym sosem polać sałatkę i udekorować cząstkami pomidora.