Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska dla niespodziewanych gości.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1594
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3028
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1109
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1889
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1594
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3028
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1109
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1889
Składniki
Wykonanie sałatki: Wyszorowane buraki upiec w piekarniku lub ugotować. Ostudzić, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pomidora, ogórki oraz kiełbasę pokroić w małą kostkę a dymkę posiekać. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Składniki oprócz pomidora wymieszać ze startymi burakami i przestudzoną kaszą. Wykonanie sosu: Czosnek przecisnąć przez praskę, utrzeć z pieprzem i solą do smaku. Masę czosnkową połączyć z sokiem z cytryny, stopniowo wlewać oliwę, ubijając aby powstała emulsja. Przygotowanym sosem polać sałatkę i udekorować cząstkami pomidora.