Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 6891
Dodano: 29.04.2008
Odsłon: 11495
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
wszystkie warzywa gotujemy do miękkości w osolonej wodzie(ziemniaki osobno ,marchew z pietruszka) -jaja gotujemy na twardo -kukurydze i groszek odcedzamy na sitku z zalewy -ugotowane warzywa obieramy i kroimy w drobna kostkę,jaja kroimy w kostkę -większą niż warzywa,ogórki kroimy w bardzo drobna kostkę -wszystkie składniki dokładnie mieszamy z olejem następnie solimy i pieprzymy -później dodajemy majonez i jeżeli potrzeba to odrobinę zalewy z ogórków (żeby majonez stał sie rzadszy i dodaje to ostrości sałatce) Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Kasio 04 grudnia 2018Zgłoś do usunięcia
Zamiast tradycyjnie dać ogórków lepiej zastąpić je nie naszą kukurydzą i wlać sama zalewę z ogórka ? Boże...0 Kto głosował? | Odpowiedz

mamakacperka4 29 września 2009Zgłoś do usunięcia
:)3 Kto głosował? | Odpowiedz

agulam22 27 maja 2009Zgłoś do usunięcia
czyli szałot to sałatka jarzynowa??jeżeli dobrze rozumię:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

mirena24 23 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
Szałot to danie które zrobiłaś powyzej po naszemu czyli po śląsku2 Kto głosował? | Odpowiedz

agulam22 31 maja 2008Zgłoś do usunięcia
a co to niby ten "slonski szalot"??- wytlumacz mi to mądralo!!!!!!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz