Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna sałatka o oryginalnym smaku, łącząca w sobie słodki miąższ gruszek, chrupiące orzechy włoskie i delikatny ser żółty. Godna polecenia ;)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Gruszki odsączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Seler umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Gałązki szczypiorku sparzyć we wrzątku i schłodzić w zimnej wodzie.
Plasterki sera zwinąć w ruloniki i owinąć szczypiorkiem.
Gruszki, seler i orzechy połączyć, doprawić solą i pieprzem, nakładać do salaterek. Sałatkę podawać z majonezem, dekorować serowymi rulonikami.