Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka warstwowa

Sałatka warstwowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 1160

Dodano:

Odsłon: 60807

Kolorowa sałatka .

Składniki

  • ryż ugotowany, 2szkl
  • jajka ugotowane na twardo, 5szt
  • seler utarty na tarce, 11/2szkl.
  • ogórki konserwowe, 5szt
  • szynka, 5plastrów
  • rzodkiewka, duży pęczek
  • cebula, 2szt
  • vegeta
  • majonez,ostry keczup
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka warstwowa

Przygotowanie

  1. Jaja i cebulę obrać i pokroić w kostkę.Szynkę ogórki i rzodkiewkę pokroić w paski.Wszklanej salaterce kolejno ułożyć warstwami połówki jaj,trzecią część ryżu,szynkę,połowe pozostałego ryżu,seler i ogórki,resztę ryżu,jaja,cebulę a na końcu rzodkiewkę.Poszczególne warstwy posypać delikatnie vegetą i posmarować na przemian majonezem i keczupem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń