Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i smaczna sałatkę na przekąskę dla niespodziewanych gości.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10307
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5296
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12751
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4513
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10307
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5296
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12751
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4513
Składniki
Wykonanie: Majonez dokładnie wymieszać ze śmietaną. Gruszkę obrać i lekko sparzyć, po czym, przekroić na dwie równe części, wydrążyć nasiona. Następnie ułożyć bardzo starannie na listkach sałaty. W miejsce wydrążonych nasion ułożyć po połowie orzecha włoskiego i zalać dwoma łyżeczkami majonezu wymieszanego ze śmietaną. Następnie paprykę pokroić w cienkie paski, udekorować gruszki, nałożyć odrobinę majonezu i podawać lekko schłodzone.