Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i smaczna sałatkę na przekąskę dla niespodziewanych gości.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18368
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6802
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18368
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6802
Składniki
Wykonanie: Majonez dokładnie wymieszać ze śmietaną. Gruszkę obrać i lekko sparzyć, po czym, przekroić na dwie równe części, wydrążyć nasiona. Następnie ułożyć bardzo starannie na listkach sałaty. W miejsce wydrążonych nasion ułożyć po połowie orzecha włoskiego i zalać dwoma łyżeczkami majonezu wymieszanego ze śmietaną. Następnie paprykę pokroić w cienkie paski, udekorować gruszki, nałożyć odrobinę majonezu i podawać lekko schłodzone.