Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka z kalarepki

Sałatka z kalarepki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2315 Ocena: 14563

Dodano:

Odsłon: 237

Wspaniała przekąska na podwieczorek.

Składniki

  • Kalarepka 6 szt.
  • Pomidory 2 szt.
  • Majonez ½ szklanki
  • Kwaśna śmietana 3 łyżki
  • Sól i cukier do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Masło 1 łyżeczka
  • Świeży koperek
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    W wodzie z dodatkiem soli, cukru i masła gotujemy kalarepki do miękkości I studzimy. Kroimy w kostkę, dodajemy pomidory pokrojone również w kostkę. Zalewamy majonezem wymieszanym ze śmietaną, doprawiamy do smaku. Przekładamy sałatkę do salaterki i podsypujemy posiekanym koperkiem. Podajemy zaraz po przygotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń