Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 2226
Dodano: 05.11.2009
Odsłon: 23646
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Do miseczki wsypujemy puszkę kukurydzy (konserwowej), dodajemy tuńczyka z puszki ok. 250 dkg, do zmiany koloru ja użyłem zielonej cebulki i czerwonej papryki. Do tego wszystkiego dodajemy 5 łyżek majonezu kieleckiego (inny też może być), 5 łyżek śmietany i 2 łyżeczki musztardy dla podkreślenia smaku. Wkładamy do lodówki na ok. 2 godz. podajemy schłodzone.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

agnieszka1978 30 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
mozna dodac ryżu i jest smaczna i gęstsza pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

wieslawa1 18 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Aż mi slinka cieknie,lubie takie jedzonko.A że pływa ,widocznie tak ma być.Dziękuje.Pozdrawiam1 Kto głosował? | Odpowiedz

polkangaroo 01 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Tak właśnie ma być. Wszystko ma się topić i pływać.1 Kto głosował? | Odpowiedz

Issaf 11 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Kukurydza się topi ;/0 Kto głosował? | Odpowiedz

Sugarspice 06 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
ta salatka az plywa w sosie, zdecydowanie za duzo smietany i majonezu jak na moj gust0 Kto głosował? | Odpowiedz