Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...mały,udany eksperyment ;-) POLECAM
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 46
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 46
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Składniki
Kurczaka umyć,osuszyć i pokroić w cienkie paski.Wymieszać z 4-5 łyżkami sosu sojowego i odstawić do lodówki. W tym czasie posiekać kapustę i pokroić w kostkę resztę warzyw.Wsypać wszystko do dużej miski ,polać sosem (olej+sól+pieprz+sok z cytryny+posiekane listki mięty i melisy) i dokładnie wymieszać.Doprawić jeszcze solą i pieprzem.Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć kurczaka ok 5-7 min,doprawić solą i pieprzem .Wystudzone mięso wyłożyć na sałatkę,posypać pokrojoną fetą i oliwkami.
SMACZNEGO