Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie pieczonych buraczków z ...i sałatka wyszła superowa !!!!
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 524
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2720
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 741
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3373
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 524
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2720
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 741
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3373
Składniki
Upiekłem buraki zawinięte w folię aluminiową, przez 1 ½ godziny, w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C. Po ostudzeniu i obraniu, 3/4 buraków pokroiłem w cienkie plastry a pozostałą część w słupki. Mandarynki obrałem i wyfiletowałem, pokroiłem na cząstki. Ogórka pokroiłem na talarki a następnie przeciąłem na pół. Szczypiorek posiekałem. Szynkę parmeńską porwałem na mniejsze kawałki. Przygotowałem sos : Wymieszałem oliwę, musztardę i miód, dodając sól i pieprz. Na półmisku ułożyłem plastry buraków, na nich rozłożyłem szynkę, ogórka, mandarynki, całość posypałem szczypiorkiem i skropiłem sosem. Oprószyłem sałatkę solą i pieprzem.