Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 26-09-2019
Tak podana sałatka sprawdzi się na każdej imprezie.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 914
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1166
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 914
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1166
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Składniki
Sałatka: Ziemniaki, marchewkę, jabłka oraz jajka obrać i pokroić w kostkę, ogórki, szynkę oraz również pokroić w kostkę, por pokroić w półplasterki, kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki sałatki połączyć ze sobą. Dodać majonez oraz sól i pieprz i całość dokładnie wymieszać.
Makaronowe koszyczki: Makaron zagotować, odcedzić, ostudzić i przełożyć do miski. Dodać jajko, starty na tarce o dużych oczkach ser, sól oraz pieprz, wymieszać. Foremki na muf finy wysmarować olejem i do każdej foremki nakładać porcje makaronu. Uformować koszyczek. Piec w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Koszyczki ostudzić.
Porcję sałatki nakładać do koszyczków z makaronu. Posypać posiekanym szczypiorkiem.