Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj mam dla Was jedną z moich ulubionych sałatek. Sałatkę z tuńczykiem, ryżem, zielonym groszkiem i natką pietruszki, całą skropioną olejem i oprószoną duża ilością pieprzu. Ja ją uwielbiam! Często też zabieram ją ze sobą do pracy. Skusisz się? :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10318
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5946
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12762
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4523
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10318
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5946
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12762
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4523
Składniki
Ryż gotujemy do miękkości i studzimy. Tuńczyka w oleju odcedzamy, ale niezbyt dokładnie. Groszek odcedzamy z zalewy. Natkę pietruszki siekamy drobno. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i doprawiamy pieprzem. Gdyby sałatka była za sucha, dolewamy odrobinę oleju/oliwy i całość mieszamy. Chłodzimy przez co najmniej godzinę. Smacznego! :)