Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatki podane w melonikach z tortilli

Sałatki podane w melonikach z tortilli

Autor:

Przepisów i artykułów: 2527 Ocena: 18534

Dodano:

Odsłon: 1644

Wspaniała sałatka na stół świąteczny.

Składniki

  • Składniki na I sałatkę:
  • Rzodkiewka 2 pęczki
  • Ogórek szklarniowy 2 szt.
  • Groszek konserwowy 1 puszka
  • Oliwki w zalewie czarne 1 opakowanie
  • Sól i pieprz do smaku
  • majonez light
  • Tortilla 1 opakowanie
  • Składniki na II sałatkę:
  • Fasola czarna w zalewie 1 opakowanie (200 gram)
  • Oliwki zielone 1 opakowanie
  • Natka pietruszki
  • Kiełki rzodkiewki
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatki podane w melonikach z tortilli

Przygotowanie

  1. Tortillę przysmażyć z obu stron na patelni z odrobina tłuszczu i natychmiast przeciąć na pół, zwinąć w ruloniki i przełożyć do szerokich szklaneczek.
    W między czasie zetrzeć rzodkiewkę, ogórka, posolić i odsączyć z nadmiaru soku i podzielić na dwie części. Do jednej części dodać odsączony groszek, czarne oliwki, przyprawić do smaku, dodać majonez według uznania, do drugiej dodać zielone pokrojone oliwki, czarną fasolę, przyprawy do smaku i majonez. Gotowa sałatkę przełożyć do przygotowanych meloników z tortilli i ozdobić, schłodzić i podawać jako przekąskę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń