Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała sałatka na stół świąteczny.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9774
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 64
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 28
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 131
Przepyszny dodatek do pieczywa i grillowanych warzyw.
Odsłon: 29
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 25
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9774
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 64
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 28
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 131
Przepyszny dodatek do pieczywa i grillowanych warzyw.
Odsłon: 29
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 25
Składniki
Tortillę przysmażyć z obu stron na patelni z odrobina tłuszczu i natychmiast przeciąć na pół, zwinąć w ruloniki i przełożyć do szerokich szklaneczek. W między czasie zetrzeć rzodkiewkę, ogórka, posolić i odsączyć z nadmiaru soku i podzielić na dwie części. Do jednej części dodać odsączony groszek, czarne oliwki, przyprawić do smaku, dodać majonez według uznania, do drugiej dodać zielone pokrojone oliwki, czarną fasolę, przyprawy do smaku i majonez. Gotowa sałatkę przełożyć do przygotowanych meloników z tortilli i ozdobić, schłodzić i podawać jako przekąskę.