Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała sałatka na stół świąteczny.
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 218
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 112
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 218
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 112
Składniki
Tortillę przysmażyć z obu stron na patelni z odrobina tłuszczu i natychmiast przeciąć na pół, zwinąć w ruloniki i przełożyć do szerokich szklaneczek. W między czasie zetrzeć rzodkiewkę, ogórka, posolić i odsączyć z nadmiaru soku i podzielić na dwie części. Do jednej części dodać odsączony groszek, czarne oliwki, przyprawić do smaku, dodać majonez według uznania, do drugiej dodać zielone pokrojone oliwki, czarną fasolę, przyprawy do smaku i majonez. Gotowa sałatkę przełożyć do przygotowanych meloników z tortilli i ozdobić, schłodzić i podawać jako przekąskę.